Konservatuvara Hazırlık : Müzik, tiyatro, bale ve opera gibi çeşitli dallarda, sanatçı yetiştirme amacı güden eğitim kurumlarına konservatuvar adı verilmektedir. 1930’lu yıllarda Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri ile kurulan ilk konservatuvar günümüzde Hacettepe Üniversitesi bünyesinde eğitimlerini sürdüren Ankara Devlet Konservatuvarı’dır. Çok sesli müziği anlayarak, kavrayarak ve özümseyerek Klasik Türk Müziği’ni bu doğrultuda evrensel boyutlara taşıma gayesiyle kurulan konservatuvarlarımız, dünyada büyük saygınlığa sahip birçok kıymetli sanatçı yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam etmektedir. Günümüzde ise hem Türk Müziği hem de Klasik Batı Müziği alanlarında eğitim veren konservatuvarlar bulunmaktadır.
Konservatuvar eğitimi genel olarak Müzik ve Sahne Sanatları alanlarında verilmektedir. Müzik alanında yaygın olarak Yaylı, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar, Piyano, Şan, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği bölümleri bulunurken; Sahne Sanatları alanında Tiyatro, Opera ve Bale eğitimleri verilmektedir.
Panorama Sanat Akademisi olarak konservatuvardan mezun alanında uzman eğitmenlerimizle birlikte, sanatçı yetiştiren bu güzide kurumlarda eğitim almak isteyen sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Sanata giden bu yolda birlikte yürümeye ne dersiniz?
KONSERVATUVARA KİMLER BAŞVURABİLİR?
Konservatuvarda verilen eğitimler, eğitim almak istediğiniz alanlara göre eğitim düzeyi ve süresi bağlamında farklık gösterebilmektedir. Kimi bölümler – bale ve entrüman icracısı (piyano, keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, arp vb.) gibi – öğrenci ile ortaokul düzeyinde eğitime başlayıp yaklaşık 12 sene süren bir sanat eğitimi planlarken, kimi bölümlere – opera, tiyatro, müzikoloji, kompozisyon vb. – üniversite düzeyinde de giriş yapılarak eğitim alınabilmektedir. Konservatuvarda eğitim almak için yapmanız gereken, konservatuvar yetenek sınavlarında belirlenen kriterleri yerine getirerek başarılı olmanızdır. Üniversite düzeyinde bölümlere başvuracak adaylar için ön koşul ise, lise ve dengi okullardan mezun olmuş olmak ve ÖSYM’nin belirlediği sınav baraj puanını geçmiş olmaktır.
KONSERVATUVAR MEZUNLARININ ÇALIŞMA ALANLARI
Konservatuvar mezunları aldıkları sanat eğitimi sonrasında alanında uzman sanatçı olarak mezun olurlar ve diplomalarında uzman oldukları alan belirtilir. Eğitim sonrası mezunlar, özel veya devlet senfoni orkestralarında, devlet opera ve balelerinde, TRT ve devlet çok sesli korolarında solist sanatçı, sanatçı, korist sanatçı, stajyer sanatçı vb. kadrolarda görev alabilirler. Ayrıca konservatuvarlarda uzman eğitici veya öğretim görevlisi, özel sanat okullarında da uzman öğretici olarak sanatçı adayı yetiştirebilirler.
SINAVLARA NEDEN BİZİMLE HAZIRLANMALISINIZ?
Konservatuvara ve Sınavlara Hazırlık : Öğretmenlerimiz alanında uzman eğitimciler olup, profesyonel performans ve öğretim deneyimine sahiptirler. Nihai hedefleri, sanat alanında becerilerini keşfetmek, öğrenmek ve onlara ulaşmak isteyen herkese, büyük bir özveri ve samimiyetle sonuna kadar yardımcı olmaktır.
Öğretmenlerimiz sizleri daha yakından tanıyarak, neyi nasıl öğrenebildiğiniz konusunda özel bir eğitim planı çıkarmakta ve gelişiminize uygun olarak yapılan bu planlama sürekli güncellenmektedir. Öğrencilerimize ilham vermek, sorgulama ve çözümleme becerilerini geliştirmek, kendilerini daha doğru bir şekilde sanatla ifade edebilmelerini sağlamak için eğitmenlerimiz sürekli çalışmakta ve en güncel eğitim tekniklerini derslerine yansıtmaktadırlar.
Panorama Sanat Akademisi olarak yetenek sınavlarından üstün başarılarla geçmiş, alanında uzman eğitimci kadrosuna sahip olmaktan oldukça gururluyuz ve sizlere bu yolculukta eşlik etmek için çok heyecanlıyız. Gelin bu başarıyı birlikte kazanalım, gururu birlikte yaşayalım…
Yetenek sınavlarına yönelik çalışmalarımız hakkında bilgi edinmek ve ücretsiz deneme derslerimize randevu almak için hemen 0 850 305 9767 ve 0 552 733 1767 telefon numaralarımızdan biz Panorama Sanat Akademisi ile irtibata geçebilir ya da deneme dersi formunu doldurabilirsiniz.