BALE
Evren, var olduğu günden bu yana belirli bir düzen içerisinde adeta dans etmektedir. İnsanoğlu sahip olduğu kendi öz dinamik yapısıyla bu düzene gözlerini açar. Evrenin dansına ayak uydurmak, bu dansa dansla karşılık vermek ise kişiye ait olmanın huzurunu sunarken, kendini bu evrende doğru ifade etmesini ve konumlandırmasını sağlar. Dans ederek kendini ifade etmenin bir türü olan bale sanatı, gücün, ihtişamın ve zarafetin göstergesidir.
20. yüzyıl itibariyle modern danstan farklı olarak bale; yer çalışmaları, bacak dönüş ve çıkışları gibi hareketlerin eklenmesiyle günümüzdeki halini almış, bu dönüşümle beraber insanlar tarafından tüm dünyada beğenilen bir dans olarak kendine yer bulmuştur. Öz disiplinle birlikte ciddi bir çalışma gerektiren bale eğitimi, hareket kontrol yeteneğini ve vücut dengesini geliştirerek zihin ve beden koordinasyonuna yardımcı olur.
Klasik bale genel olarak, sivri uçlu ayaklar, zıplama, yükselme, esneme ve döndürme gibi standart adımlar, pozlar ve zarif hareketler ile karakterize edilir. Klasik balede süreç, barda yapılan egzersizler sayesinde gerçekleşen ısınma ile başlar, ardından güç ve dengeye odaklanan yavaş kombinasyonlar, dayanıklılığa odaklanan hızlı kombinasyonlar ve ayak ucunda hafif kalkma becerisini içeren merkezde çalışma kombinasyonları ile devam eder.
Baleye yeni başlayan dansçılar için başlangıç seviyesinde rahat, geniş ve iyi yapılandırılmış bir ortamda, temel bale eğitimi için gereken pozisyonlar, hizalamalar, çizgiler ve koordinasyon içerisinde klasik balenin temelleri uygulanmaktadır. Bale; insan vücudundaki gücü, duruşu, zarafeti ve kas yapısını geliştirmek için mükemmel bir tercihtir.
Başlangıç seviyesinin geçilmesiyle birlikte dansçı; daha güçlü bir postural hizalamayla birlikte daha karmaşık adımlar ve daha karmaşık dizileri öğrenmeye hazır olmalıdır. Bu ilerleme sayesinde gelişmiş dönüş ve zıplama kombinasyonlarını öğrenerek basamakları bariyerden merkeze bağlamaya başlayacaktır. Balede ilerlediğiniz her gün tekniğinizin, esnekliğinizin ve gücünüzün gözle görülür bir şekilde geliştiğini gözlemleyebilirsiniz.
Bale Eğitiminin Yararları
Küçük yaşlarda öğrenilmeye başlanan ve bir yaşam tarzı haline gelen bale eğitiminin yararları hakkında yapılan araştırmalar şunlara dikkat çekmektedir:
Bale Eğitimi;
- Omurilik yapısına olumlu etkileri ile gelişimi destekler.
- Sağlıklı büyümeyi desteklerken vücut gelişimine katkı sağlar.
- Vücudu tanımayı sağlarken dengeli bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olur.
- Vücudunuzun daha doğru bir duruş pozisyonuna sahip olmasını destekler.
- Esnek bir vücut yapısıyla beraber daha özgüvenli olmanızı sağlar.
- Müzik kulağı ve müzik anlayışının gelişmesine yardımcı olur.
- Vücudun şekillendirilmesine imkân sağlar.
Panorama Sanat Akademisi bünyesindeki uzman eğitmenlerimiz sayesinde Klasik, Modern, Fransız ve Rus tekniklerini içerisinde barından bale sanatının inceliklerini doğru metotlarla öğrenmeye ne dersiniz? Bale eğitimlerimiz, online ders alternatifinin yanı sıra, sürekli dezenfekte edilen 50 m2’ik geniş sınıflarımızda, maksimum 4 öğrencilik grup dersi olarak da sürdürülmektedir. Sizleri, balenin bu muhteşem dünyasını bizimle deneyimlemeye davet ediyoruz. Gelin heyecanlarımızı birlikte paylaşalım…
Bale derslerimiz ve online ders uygulamalarımız hakkında bilgi edinmek ve ücretsiz deneme derslerimize randevu almak için hemen 0 850 305 9767 ve 0 552 733 1767 telefon numaralarımızdan biz Panorama Sanat Akademisi ile irtibata geçebilir ya da deneme dersi formunu doldurabilirsiniz.
Ücretsiz Deneme Dersi Başvuru Formu